Volgende concert

SEP 08 20:00

Chansons Fatales (Try-out)

Den Haag (NL) Paard (met Tess et les Moutons)
Bekijk de volledige kalender

Chansons Fatales

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? Wist u dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sacha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, in samenwerking met schrijver Bart Van Loo, gaat Eddy et les Vedettes op tournee met een volledig nieuw programma. Met Chansons Fatales brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Dalida, Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

Chansons Fatales neemt u mee naar de ‘heilige’ hoogdagen van het Franse lied en vertelt les petites histoires des grandes dames.      Hierbij vervallen “Les Eddy’s” niet in sensatiezucht, maar presenteren stijlvolle chansons, comme d’habitude. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen, werd de band uitgebreid met een blazers-sectie hors catégorie.

Naar aanleiding van deze tournee verschijnt ook de tweede CD die op 22 september ’17 officieel wordt voorgesteld in De Roma in Antwerpen.

Uit de pers:

“Met flair en met brio walst Eddy et les Vedettes door klassieke chansons” (Knack)

“Een goddelijke vijfmansband. Wanneer zanger Frank Mercelis ‘Une belle histoire’ van Michel Fugain of ‘La ville s’endormait’ van Jacques Brel zingt, klinken deze klassiekers als nieuw.” (De Volkskrant)

”In zanger Frank Mercelis schuilt net zo goed een France Gall (‘Poupée de cire, poupée de son’) als een Jacques Brel en een Charles Aznavour” (Trouw)

“Eddy Et Les Vedettes klinkt aanstekelijk, ontroerend en spreekt tot het hart en de benen.” (De Morgen)

Nota bene:

Het nummer J’aime La Vie van Eddy et les Vedettes werd gebruikt als eindgeneriekmuziek in Everybody Happy, de laatste film van filmmaker Nic Balthazar.

De band:

Frank Mercelis – zang, gitaar

Frederik Lebeer – toetsen, zang

Stoffel Verlackt – gitaren, zang, percussie

Stijn Possemiers – bas

Frank Vanweddingen – drums

Hanne Debacker – sax

Nabou Claerhout – trombone

Glenn Magerman – trompet

Nieuws

 • Boum!

  Beluister op deze pagina ‘Boum’, de eerste singel van onze nieuwe plaat! Ah oui, le track qui fait boum-boum!

  Lees meer...
 • La nouvelle tournée

  Voilà! Het is zover! De data voor onze nieuwe tournee ‘Chansons Fatales’ staan op de site. En we zijn er heel blij mee. Een hoop mooie locaties. En we hopen …

  Lees meer...
 • Gezocht: fotomodel

  We doen een fotoshoot voor de affiche van onze nieuwe tournee, dit najaar. Daarom zijn we op zoek naar een model, type française. Zie je bijvoorbeeld ’s morgens Françoise Hardy …

  Lees meer...
 • Le choeur de nos coeur

  Het In Koor-koor onder leiding van Hans Primusz. Wat was dat een mooie avond, daar ergens in augustus in De Singel.  

  Lees meer...
Lees alle nieuws